Friday, February 10, 2006

4 årsmiddag

4 år sedan träffade jag min vegetarian, det firade vi med följande meny:

Förrätt:
Toast "Italiano"
2 hackade tomater (varav den ena urkärnad)
1 Avokado hackad
2 - 3msk olivolja
1 knivspets spansk peppar
1 tsk färsk persilja
½ tsk gräslök (ej nödvändig)
1 skvätt citron
Vilök gnids in på rostad vitt bröd. Lägg på allt det smarriga, salta och peppra.

Huvudrätt
Pasta med kronärtskocka

1 Hackad vitlök
1 Hackad gul lök
1 msk socker
2,5 Dl matlagningsgrädde
2 msk olivolja
1 burk kronärtskocka (skiva upp)
1 msk färsk mynta
1 skvätt citronsaft
5 små champinjoner (dela i fjärdedelar)
2 msk vitt vin

Fräs vitlök och lök i olivoljan.. tillsätt sockret. Lägg i svampen och efter en stund kronärtskockan som får steka en stund innan myntan och matlagningsgrädden hälls i.
Citronsaft används om det behöver friskas upp lite, kan läggas till på slutet.

Ett Chianti DOCG passade helt ok, till både för och efterrätt. (rätt lättsamt vin)

GOTT!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home