Monday, April 10, 2006

Bruschetta alternativ

Vi älskar bruschetta, och jag brukar variera dessa med det man har hemma, men här hittade jag ett recept som det var värt att gå en omväg för att få till.

Italienskt bröd (vitt i skivor)
Torkad mejram (jag använde färsk basilika i brist på..)
svartpeppar
knappt en dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk brunt farinsocker (finns det någon annan färg?)
1 vitlöksklyfta, skuren
1 antal hackade inlagda kronärtskockor (hjärtan förslagsvis)
1 msk finhackad slätbladig persilja

blanda ihop olja, rödvinsvinäger, farinsocker, salt och peppar i en burk. Dela tomaterna i halvor och lägg i en ungsfast form, häll över hälften av blandningen och grilla i ugnen ca 15 minuter. Vänd tomaterna och häll över resten av blandningen forsätt grilla 15 minuter till.
Grilla brödet i ugnen, gnid in vitlöken när brödet fått lite färg, lägg upp två tomathalvor per brödskiva. Häll på lite av blandningen från formen och toppa med hackade kronärtskockan och persilja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home