Monday, April 10, 2006

Julklappen 2002


Jag hittade flera recept i denna bok i förra veckan, varav vi har njutit av några senaste dagarna..





1. Svamprisotto [uttalas risåtto, typ]

1 Liter grönsaksbuljong
2 ½ dl vitt vin
1 msk olja
30 g smör
2 purjolökar, tunt skivade
250g portabello, skivad
5dl (440g) avorioris
250g färska champinjoner, skivade
2msk hackad färsk persilja
1 1/4 dl (50g) riven parmesanost

Första stegen är att man steker löken, portabellan och tillsätter sedan riset och låter det steka med en stund tills den blir lite genomskinlig. Sen är trixet att man blandar i buljong (där vinet är tillsatt) i omgångar.. det får alltså koka in mellan varven. Detta i sin tur resulterar ofta i att det fastnar väldigt mycket i kastrullen, men si där har jag ett tips för att få rent kastruller, koka en diskmaskinstablett i ett antal minuter så lossnar det mesta faktiskt!
Champinjonerna läggs i mot slutet när man tillför sista vätskan. När allt riset är mjukt (det ska dock vara lite al dente) rör man ner persiljan och parmesanosten

0 Comments:

Post a Comment

<< Home